четвер, 28 жовтня 2021 р.

Антивірусні та антишпигунські програми, налаштування їхніх основних параметрів

Настроювання параметрів антивірусних програм

Перед тим як говорити про налаштування антивірусної програми її потрібно встановити на комп’ютер. Спільним для всіх завантажень антивірусних програм є :
  1. Завантаження загрузочного файлу з офіційного сайту антивірусної компанії (показником офіційного сайту є літера s – security в назві сайту: https://zillya.ua/ )
  2. Як правило після завантаження у папці Загрузка можна знайти файл setup.exe або install.exe (у нашому випадку ZillyaAntivirusFree.exe)
  3. Встановлюємо програму подвійним натисканням на цьому файлі і слідуємо вимогам завантажувальної програми.
  4. Після встановлення на робочому столі з’явиться ярлик з назвою антивірусної програми.

Встановивши антивірусну програму потрібно уважно вивчити інтерфейс програми. Адже це дасть 90% розуміння можливостей цієї програми.  
Програма Зілля має наступний вигляд:

Вона здатна працювати у наступних режимах:

Є можливість перегляду сховищ:

Розділ оновлення постійно активний, за наявності мережі Інтернет програма самостійно оновлює себе та бази антивірусних загроз:

Розглянувши основні елементи інтерфейсу програми можна переходити до налаштування антивірусної програми. Вікно має такий вигляд:

У даному випадку налаштування програми інтуїтивно зрозуміле. Програма працює за трьома напрямками:

  1. Автоматичний режим – коли програма самостійно визначає загрози і на свій розсуд знаходить шляхи вирішення цієї загрози.
  2. Напівавтоматичний режим – коли програма визначає загрозу і пропонує користувачеві вибрати варіант вирішення цієї проблеми.
  3. Діалоговий режим – коли програма веде діалог з користувачем. Наприклад, програмі здалося що якійсь файл може бути шкідливим для системи вона запитає в користувача чи він впевнений в цьому файлі і запропонує варіанти вирішення.

Програма має вікно підтримки в якому користувач може сповіщати про всі проблеми з програмою чи власним комп’ютером розробників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу